Other Romanian posts in United Kingdom

» Hirwaun

» Leeds

» London
(Embassy)

» Newcastle

Romanian embassies in nearby countries

» Austria

» Belgium

» Denmark

» Finland

» France

» Germany

» Greece

» Holy See (Vatican)

» Iceland

» Ireland

» Italy

» Liechtenstein

» Luxembourg

» Malta

» Monaco

» Netherlands

» Norway

» Portugal

» San Marino

» Spain

» Sweden

» Switzerland

Romanian embassies worldwide

Other embassies and consulates in London

Romanian flag Consulate of Romania in London

AddressMEIC House
344 Kensington High Street
London W14 8NS
United Kingdom
Phonelocal: (020) 7602.9777
international: +44.20.7602.9777
Faxlocal: (020) 7602.4229
international: +44.20.7602.4229
Emailconsulara@roemb.co.uk
Web sitehttp://london.mae.ro

» Can I visit Romania without a visa?

Comments on this Consulate

Showing comments 1–10 of 25, newest first.
1 2 3 > >>
biroujuridic@yahoo.com
Fri, 27 Feb 2015 07:59 EST
Cazier judiciar
Obţinerea certificatelor de cazier judiciar din România

Ambasadele şi consulatele României îi pot sprijini pe cetăţenii români aflaţi în străinătate la obţinerea certificatelor de cazier judiciar din România.

Certificatele de cazier judiciar pot fi solicitate numai de titulari, prin completarea cererii corespunzătoare, precizarea motivului pentru care este solicitat actul şi prezentarea paşaportului românesc sau a unui alt act de identitate.

Ambasadele şi consulatele României transmit aceste cereri autorităţilor competente din România. Durata de procesare a acestor cereri este de aproximativ 3 luni.

Ambasadele şi consulatele României deţin formularele corespunzătoare cererilor de obţinere a acestor documente. Acestea sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate gratuit, în vederea completării.

Eliberarea certificatelor de cazier judiciar, legalizarea şi certificarea copiilor de pe documente sunt supuse taxelor consulare, care se plătesc de solicitanţi la ambasada sau consulatul competent.

Persoanele care au nevoie de aceste acte într-un termen mai scurt, pot solicita eliberarea lor prin intermediul unui mandatar din România, care se va adresa direct autorităţilor române competente ( http://www.politiaromana.ro/directia_cazier.htm ). Mandatarul trebuie să fie în posesia unei procuri autentificate de ambasada sau consulatul României din ţara în care locuieşte solicitantul actului sau, dacă nu este autentificată de ambasadă, trebuie să fie autentificată de un notar local şi legalizată sau supra-legalizată de autorităţile statului respectiv, conform legislaţiei acestui stat şi convenţiilor internaţionale aplicabile.

Care este perioada de valabilitate a certificatului de cazier judiciar?

Potrivit legii române, certificatul de cazier judiciar este valabil o perioadă de 6 luni de la data emiterii. Dacă depăşiţi această perioadă, va trebui să solicitaţi şi să obţineţi un nou certificat.

In cazul in care doriti sa obtineti mai urgent certificatul de cazier judiciar, puteti opta pentru transmitetea unei procuri speciale notariale sau intocmite la oficiile consulare romanesti din tara unde va aflati unei persoane aflate in romania pentru a obtine in numele dumneavoastra acest certificat, atfel termenul de obtinete se reduce semnificativ.
reka
Sun, 8 Feb 2015 08:07 EST
cazier din Romania
Ma poate ajuta cineva va rog frumos cum pot sa obtin un Cazier din Romania si care e procedura?
victor
Fri, 14 Nov 2014 09:50 EST
Imi piate spune cineva cum pot obtine cazierul din Romania si care este procedura?
Multumesc
elena
Sun, 31 Aug 2014 10:58 EDT
certificat care sa ateste ca nu sunt casatorita in Romania
Sunt in Anglia si am nevoie de un amrat de certificat..am dat o gramada de E-mailuri si nici un raspuns..exista vreo modalitatea(alta decat sa trimit iar procura in tara cu Ci-ul si certicatul de nastere) sa il fac aici???poate raspunde careva..
arif khan
Sun, 31 Aug 2014 06:27 EDT
cetficate of no no impedement
how i get romania certifcte of no impedement in england.
Aurora
Tue, 17 Jun 2014 15:11 EDT
Buna ziua!
Ma puteti ajuta si pe mine cu niste informatii? Eu sunt cetatean roman dar am venit in UK si m-am casatorit iar sotul meu este din Pakistan. Ideea este ca vrem sa mergem in Romania pentru a-mi vizita familia dar nu stim sigur daca lui ii trebuie viza pentru asta avand in vedere faptul ca suntem casatoriti. Am incercat sa sun pentru mai multe informatii dar se pare ca nimeni nu raspunde. Ma poate ajuta cineva?
Multumesc mult!
Dan
Tue, 25 Mar 2014 17:43 EDT
O adunatura de nesimtiti ,asta sunteti
Tanya Bryant
Fri, 14 Feb 2014 11:43 EST
Not only dog abuse in the shelter's but on the streets of Romania
THIS IS ROMANIA!!!! A DOG'S EYES WERE TAKEN OUT WITH A KNIFE BY A WOMAN IN THE MIDDLE OF BUCHAREST TODAY, WHILE MANY PEOPLE JUST STOOD AND WATCHED!!!

A Desensitized nation.
S.SULIMAM
Tue, 4 Feb 2014 01:13 EST
PROCURA
AVETI O MODALITATE IN CARE SA AM VIZITA ACASA AM O MAMA DE 90 DE ANI CARE NU PUATE DEPLASA SI AM NEVOIE DE O PROCURA.TEL 0208 510 18 44,CU RESPECT
diana(diannaroks@yahoo.com)
Thu, 2 Jan 2014 08:02 EST
pasaport
am incercat si eu de vreo 3 saptamanai sa dau de cineva la consulat.vreau doar sa stiu ce acte am nevoie pentru a-mi reinnoi pasaportul si daca am nevoie de programare.locuiesc in derby si trebuie sa stiu exact ce am nevoie pentru ca nu e usor sa-mi iau liber de la servici si copilul din scoala si sa pierd o zi in londra fara nici un rezultat.dar nimeni nu raspunde la telefon.e cineva aici care stie ce am nevoie?va rog mult.pasaportul e exirat dar am cartea de identitate inca valabila pana in februarie.multumesc.ma puteti suna la 07783578763.

Post a comment on this page

We invite you to share your experiences with the Romanian Consulate — obtaining visas and other services, locating the building, and so on. Your comments may be seen by the public, so please do not include private information.

Your name
Headline
Your message
Max 2000 characters
 

This web site is not operated by the Consulate and your comments and questions will not necessarily be seen by its staff. Please note that this is not a forum for broad debate about the foreign policy of Romania, and such topics will be deleted.