Other Romanian posts in United Kingdom

» Hirwaun

» Leeds

» London
(Embassy)

» Newcastle

Romanian embassies in nearby countries

» Austria

» Belgium

» Denmark

» Finland

» France

» Germany

» Greece

» Holy See (Vatican)

» Iceland

» Ireland

» Italy

» Liechtenstein

» Luxembourg

» Malta

» Monaco

» Netherlands

» Norway

» Portugal

» San Marino

» Spain

» Sweden

» Switzerland

Romanian embassies worldwide

Other embassies and consulates in London

Romanian flag Consulate of Romania in London

AddressMEIC House
344 Kensington High Street
London W14 8NS
United Kingdom
Phonelocal: (020) 7602.9777
international: +44.20.7602.9777
Faxlocal: (020) 7602.4229
international: +44.20.7602.4229
Emailconsulara@roemb.co.uk
Web sitehttp://london.mae.ro

» Can I visit Romania without a visa?

Comments on this Consulate

Showing comments 1–10 of 44, newest first.
1 2 3 4 5 > >>
Mihaela
Tue, 23 Jan 2018 11:04 EST
Carte de identidate
Buna ziua, Am prierdut CI. Am sunat la consulat si am fost sfatuita sa ma duc sa il declar piedut la consulat. Pt asta am nevoie de o programare pe Econsulat.ro. Pe site nu exista rubrica pt a face programare pt pirderi, Ce ma sfatuiti?
Andreea
Tue, 11 Apr 2017 18:14 EDT
Pasaportul meu expira pe 17 Aprilie, am depus cerere de reinnoire si sunt programata pe data de 23 May. La sfarsitul lui Aprilie as dori sa plec in vacanta in Turcia si am nevoie de pasaport. Credeti ca pot obtine un document de calatorie care imi va permite sa merg in vacanta desi pasaportul va fi expirat ?
Multumesc!
carmen
Mon, 27 Mar 2017 16:30 EDT
carmenunugureanu@gmail.com
Buna ziua,
am nevoie urgent de cazier !Ma intereseaza daca am nevoie de programare si cat este taxa!
Va multumesc!
Dumitru Bilteanu
Tue, 28 Feb 2017 15:44 EST
dumitru2606@gmail.com
Am nevoe urgent de a face procura fostei sotii pt a face Noul Passport ficei mele ce locueste in Spania...daca se poate sa-mi trimiteti mesaj pe email meu:dumitru2606@gmail.com va multumesc pt intelegere...
Dumitru Bilteanu
Tue, 28 Feb 2017 15:40 EST
dumitru2606@gmail.com
Am never urgent action de a face procura fostei sotii pt a face Noul Passport fiction mele ce locueste in Spania...daca se poate sa-mi trimiteti mesaj pe email meu:dumitru2606@gmail.com va multumesc pt intelegere...
Mirela Ciobanu.
Wed, 28 Dec 2016 17:47 EST
ID card Romania.
Buna seara.

Vreau sa merg ptr o saptamana in Franta si vreau sa stiu daca pot calatori cu ID cardul.Adresa mea de e-mail este:mirella_michaela@outlook.com.

Va multumesc.La multi ani!Un an nou fericit cu sanatate si bucuru.

Mirela Ciobanu.
biroujuridic@yahoo.com
Mon, 17 Oct 2016 05:32 EDT
PRESCHIMBARE PASAPORT
Reglementările legale in vigoare NU permit depunerea cererilor pentru eliberarea paşapoartelor prin mandatar cu procură specială sau prin poştă.

Cererile pot fi depuse doar personal.
Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 12 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.
Domiciliul titularului este menționat pe pagina a doua a paşaportului – poate fi unul din judeţele din România sau Bucureşti.

Depunerea cererii:
Personal, în România, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din judeţul de domiciliu.
Personal, la Secţia consulară a Ambasadei României la Londra - dacă vă aflaţi în Marea Britanie şi nu doriţi să vă deplasaţi în România.

Depunerea cererii se face numai pe bază de programare, de preferat prin e-mail (londra.pasapoarte@mae.ro).

Prezenţa personală la Secţia Consulară a solicitanţilor este absolut obligatorie întrucât este necesară preluarea datelor biometrice - fotografierea şi preluarea amprentelor digitale.
Secţia consulară a Ambasadei României la Londra este competentă să proceseze cererile de pașapoarte și să preia datele solicitanților iar acestea se transmit automat în România în sistem electronic securizat. Cererile de pașapoarte se aprobă de autoritățile din România și pașapoartele sunt confecționate în România.
RECOMANDARE: Pentru asigurarea unei bune calităţi a fotografiei este necesară vestimentaţie de culoare închisă
La preluarea imaginii faciale, solicitantul nu trebuie să aibă capul acoperit, ochii închişi ori să poarte ochelari, iar expresia feţei acestuia trebuie să reprezinte o stare comună. Prin excepţie, preluarea imaginii faciale se poate realiza cu capul acoperit, pentru motive religioase, cu condiţia ca faţa titularului, de la baza bărbiei şi până la frunte, să fie vizibilă în mod clar şi fără umbre de lumină
Paşapoartele vechi aflate în curs de valabilitate pot fi returnate, la cerere, solicitanţilor şi pot fi folosite până la ridicarea paşaportului nou.

Documente necesare:
Formular cerere servicii consulare;
Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, ÎN ORIGINAL şi copie. Cartea de identitate provizorie poate fi acceptată doar dacă este însoţită de certificatul de naştere, în original.
Atenție! În cazul în care buletinul sau cartea de identitate au expirat sau urmează să expire în următoarele 90 de zile, puteţi solicita Secției Consulare autentificarea unei procuri pentru eliberarea unei noi cărţi de identitate sau a unei cărţi de identitate provizorii. Aceste documente se eliberează doar în România. Cartea de identitate trebuie să fie valabilă atât la depunerea cererii cât și la ridicarea pașaportului.
Atenție! Cei care și-au schimbat numele, indiferent de modalitate (căsătorie, divorț, pe cale administrativă) trebuie să obțină mai întâi o nouă carte de identitate cu noul nume.
Paşaportul anterior, dacă este cazul, ÎN ORIGINAL şi copie.
In cazul declarării furtului paşaportului, este necesară prezentarea dovezii eliberate de autorităţile de poliţie britanice, însoțită de o traducere în limba română efectuată de un traducător autorizat. Lista traducătorilor poate fi solicitată la adresa londra.pasapoarte@mae.ro.
Pierderea paşaportului se declară de către titular la sediul Secţiei consulare, la depunerea cererii de eliberare a unui nou document de călătorie.
In cazul distrugerii paşaportului, se va prezenta paşaportul distrus sau deteriorat, cu condiţia să existe elemente care să facă posibilă identificarea documentului.
Taxa consulară se achită , de preferat, cu cardul bancar, la sediul Secţiei Consulare.

Eliberare pașapoarte
Paşapoartele electronice nu se eliberează în regim de urgenţă. Paşapoartele electronice se confecţionează în România și se trimit ulterior la Secţia consulară
Termenul de eliberare a paşaportului simplu electronic românesc, conform prevederilor legale, este de maxim 90 zile calendaristice de la data depunerii cererii. În practică, pașapoartele sunt disponibile spre ridicare după aproximativ 30 zile calendaristice de la data depunerii cererilor.
Puteți verifica dacă pașaportul a sosit la Secția Consulară accesând link-ul http://londra.mae.ro/cauta-pasaport.
Eliberarea are loc la sediul Secţiei consulare, pe baza semnăturii titularului sau a unei persoane împuternicite de titular prin procură autentică, , lunea, marţea, miercurea şi joia între orele 15:00 – 17:00, precum şi vinerea, între orele 9:00-14:00, fără programare, prezentând chitanţa, cartea de identitate valabilă şi paşaportul anterior.
La cererea scrisă a solicitanţilor paşapoartele pot fi remise şi prin poştă sau serviciu de curierat rapid şi securizat: solicitantul va depune şi un plic pre-plătit autoadresat timbrat corespunzător - Royal Mail – Special Delivery. Pașaportul nou poate fi trimis prin poștă doar după anularea vechiului pașaport.
ANDREEA ELENA DUMITRIU
Mon, 10 Oct 2016 03:08 EDT
PROCURA
Bună dimineața,


As avea nevoie de informații pentru o procura. Procura pentru fratele meu pentru a-mi scoate dosarul de la facultate.
Acte,preț, orar ar fi de folos.
Mulțumesc frumos!
Marianna saygi
Mon, 3 Oct 2016 08:57 EDT
Passport
As DorI sa renoiesc passport aici cemil as put ea face. 07947762084

Va Rog anuntati telefonic
Multumesc
Mihaela samoila
Mon, 15 Aug 2016 03:42 EDT
07459935709
Buna ziua vreau sa fac programare pentru schimbare de passport pentru ca a expirat

Post a comment on this page

We invite you to share your experiences with the Romanian Consulate — obtaining visas and other services, locating the building, and so on. Your comments may be seen by the public, so please do not include private information.

Your name
Headline
Your message
Max 2000 characters
 

This web site is not operated by the Consulate and your comments and questions will not necessarily be seen by its staff. Please note that this is not a forum for broad debate about the foreign policy of Romania, and such topics will be deleted.