Romanian flag Honorary Consulate of Romania in Leeds

Honorary ConsulMrs. Annemarie Vişoianu - KANATAS
Address7, Newlay Wood Rise
Horsforth, Leeds LS18 4LY
United Kingdom
Phonelocal: (0113) 281.9504
international: +44.113.281.9504

» Can I visit Romania without a visa?

Comments on this Honorary Consulate

Ionela moscu
Mon, 29 Jul 2019 05:07 EDT
Buletin
Buna ziua! Se poate schimba buletinul la sediul din Leeds? Multumesc
biroujuridic@yahoo.com
Tue, 6 Mar 2018 06:05 EST
new passport for children
Dear Ms Maryna. You can find all information you need to this official link https://londra.mae.ro/node/846
Maryna
Tue, 6 Mar 2018 05:02 EST
Children passport
Hello
We have romanian citizens,now live in Scotland. We need to extend the passport to children (5 years and 1 year old). We are registered in Bucharest. Can we do this in your consulate?Thank you
biroujuridic@yahoo.com
Mon, 17 Oct 2016 05:38 EDT
PRESCHIMBARE ACTE
Reglementările legale in vigoare NU permit depunerea cererilor pentru eliberarea paşapoartelor prin mandatar cu procură specială sau prin poştă.

Cererile pot fi depuse doar personal.
Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 12 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.
Domiciliul titularului este menționat pe pagina a doua a paşaportului – poate fi unul din judeţele din România sau Bucureşti.

Depunerea cererii:
Personal, în România, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din judeţul de domiciliu.
Personal, la Secţia consulară a Ambasadei României la Londra - dacă vă aflaţi în Marea Britanie şi nu doriţi să vă deplasaţi în România.

Depunerea cererii se face numai pe bază de programare, de preferat prin e-mail (londra.pasapoarte@mae.ro).

Prezenţa personală la Secţia Consulară a solicitanţilor este absolut obligatorie întrucât este necesară preluarea datelor biometrice - fotografierea şi preluarea amprentelor digitale.
Secţia consulară a Ambasadei României la Londra este competentă să proceseze cererile de pașapoarte și să preia datele solicitanților iar acestea se transmit automat în România în sistem electronic securizat. Cererile de pașapoarte se aprobă de autoritățile din România și pașapoartele sunt confecționate în România.
RECOMANDARE: Pentru asigurarea unei bune calităţi a fotografiei este necesară vestimentaţie de culoare închisă
La preluarea imaginii faciale, solicitantul nu trebuie să aibă capul acoperit, ochii închişi ori să poarte ochelari, iar expresia feţei acestuia trebuie să reprezinte o stare comună. Prin excepţie, preluarea imaginii faciale se poate realiza cu capul acoperit, pentru motive religioase, cu condiţia ca faţa titularului, de la baza bărbiei şi până la frunte, să fie vizibilă în mod clar şi fără umbre de lumină
Paşapoartele vechi aflate în curs de valabilitate pot fi returnate, la cerere, solicitanţilor şi pot fi folosite până la ridicarea paşaportului nou.

Documente necesare:
Formular cerere servicii consulare;
Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, ÎN ORIGINAL şi copie. Cartea de identitate provizorie poate fi acceptată doar dacă este însoţită de certificatul de naştere, în original.
Atenție! În cazul în care buletinul sau cartea de identitate au expirat sau urmează să expire în următoarele 90 de zile, puteţi solicita Secției Consulare autentificarea unei procuri pentru eliberarea unei noi cărţi de identitate sau a unei cărţi de identitate provizorii. Aceste documente se eliberează doar în România. Cartea de identitate trebuie să fie valabilă atât la depunerea cererii cât și la ridicarea pașaportului.
Atenție! Cei care și-au schimbat numele, indiferent de modalitate (căsătorie, divorț, pe cale administrativă) trebuie să obțină mai întâi o nouă carte de identitate cu noul nume.
Paşaportul anterior, dacă este cazul, ÎN ORIGINAL şi copie.
In cazul declarării furtului paşaportului, este necesară prezentarea dovezii eliberate de autorităţile de poliţie britanice, însoțită de o traducere în limba română efectuată de un traducător autorizat. Lista traducătorilor poate fi solicitată la adresa londra.pasapoarte@mae.ro.
Pierderea paşaportului se declară de către titular la sediul Secţiei consulare, la depunerea cererii de eliberare a unui nou document de călătorie.
In cazul distrugerii paşaportului, se va prezenta paşaportul distrus sau deteriorat, cu condiţia să existe elemente care să facă posibilă identificarea documentului.
Taxa consulară se achită , de preferat, cu cardul bancar, la sediul Secţiei Consulare.

Eliberare pașapoarte
Paşapoartele electronice nu se eliberează în regim de urgenţă. Paşapoartele electronice se confecţionează în România și se trimit ulterior la Secţia consulară
Termenul de eliberare a paşaportului simplu electronic românesc, conform prevederilor legale, este de maxim 90 zile calendaristice de la data depunerii cererii. În practică, pașapoartele sunt disponibile spre ridicare după aproximativ 30 zile calendaristice de la data depunerii cererilor.
Puteți verifica dacă pașaportul a sosit la Secția Consulară accesând link-ul http://londra.mae.ro/cauta-pasaport.
Eliberarea are loc la sediul Secţiei consulare, pe baza semnăturii titularului sau a unei persoane împuternicite de titular prin procură autentică, , lunea, marţea, miercurea şi joia între orele 15:00 – 17:00, precum şi vinerea, între orele 9:00-14:00, fără programare, prezentând chitanţa, cartea de identitate valabilă şi paşaportul anterior.
La cererea scrisă a solicitanţilor paşapoartele pot fi remise şi prin poştă sau serviciu de curierat rapid şi securizat: solicitantul va depune şi un plic pre-plătit autoadresat timbrat corespunzător - Royal Mail – Special Delivery. Pașaportul nou poate fi trimis prin poștă doar după anularea vechiului pașaport.
costel
Tue, 11 Oct 2016 06:34 EDT
buna miam pierdut buletinul si am pasaportul expirat , am o intrebare ... se poate face aici pasaport sau buletin?
Clara Cristina
Sat, 18 Jun 2016 10:32 EDT
Dumitrascu
Astazi miam pierdut buletinul.Numele meu e cel de sus.daca al gasiti contactatima pe adresa de email dumitrascu 444@gmail.com.Va rog frumos
Maria
Wed, 9 Mar 2016 13:18 EST
pavelmariaaa@yahoo.com
Buna,eu am nascut aici si as vrea sa ii fac baietelului foaie de drum...o pot face si in leeds sau trebuie sa ma duc in londra?Multumesc anticipat
Roberto cocos
Tue, 27 Oct 2015 13:33 EDT
Buletin pierdut
Mi-am pierdut buletinul in U.K Ce pot sa fac?
biroujuridic@yahoo.com
Mon, 26 Oct 2015 08:26 EDT
Raspuns acte pierdute in strainatate
Actul de identitate puierdut,furat, sau ratacit in imprejurari necunoscute, se elibereaza doar in Romania.
Persoanele care au avut anterior o carte de identitate pot solicita o nouă carte de identitate doar în România, în localitatea de domiciliu, fie personal, fie prin persoană împuternicită cu procură specială, care poate fi autentificată doar de o misiune diplomatică sau oficiu consular al României.
Costi
Sun, 27 Sep 2015 09:44 EDT
Mi sa furat portofelu in care aveam bani,cartea de identitate si permisul de conducere.Ce trebuie sa fac sa am o discutie c Dumneavoastra .La nr de telefon nu raspunde nimeni.Asi dori un nr de telefon sau detali in ceia ce priveste aceeasta problema .Multumesc o zi placuta

Post a comment on this page

We invite you to share your experiences with the Romanian Honorary Consulate — obtaining visas and other services, locating the building, and so on. Your comments may be seen by the public, so please do not include private information.

Your name
Headline
Your message
Max 2000 characters
 

This web site is not operated by the Honorary Consulate and your comments and questions will not necessarily be seen by its staff. Please note that this is not a forum for broad debate about the foreign policy of Romania, and such topics will be deleted.