Belgian flag Embassy of Belgium in Sofia

Address103, James Bourchier Blvd., 3rd floor
(entrance on Lyubotran str.)
1407 Sofia
Bulgaria
Phonelocal: (02) 988.7290
international: +359.2.988.7290
Faxlocal: (02) 963.3638
international: +359.2.963.3638
EmailSofia@diplobel.fed.be
Web sitehttp://www.diplomatie.be/sofia

» Can I visit Belgium without a visa?

Comments on this Embassy

XIMI
Sun, 19 Jul 2020 05:19 EDT
heqje depertimi
Pershendetje jam Ximi Spahiu ju bej kerkes nese ka munsi me bejni nje verifikim ne systemin sis qe te kem te drejt shengen ju faliminderit
Qlirim
Wed, 26 Feb 2020 12:31 EST
Si mund te aplikoj nje termin per viz pune mund tme ndimon kush ?
Zyre Avokatie, Av Julian Kapllanaj.
Wed, 25 Jan 2017 15:53 EST
Verifiki dhe heqje e Espulsit per shtetet e zones Schengen!
Një ndër problemet kryesore që emigrantët mundohen ende të zgjidhin është “Espulsi” (deportimi), pra largimi i detyruar nga shtet qe jane deportuar apo nga çdo shtet tjetër që e kanë marrë.

Zyra jonë merret me çështje të tilla dhe trajton “deportimet” dhe aplikimin për marrje informacion dhe me pas heqjen e deportimit te dhene nga çdo shtet i zones Schengen.

Zyra jonë përpiqet që të gjithë emigrantët në fund të jenë të shkarkuar nga penaliteti, të lirë dhe pa espuls.

Ekzistojnë dy lloj Espulsesh, domethënë janë dy arsyet për të cilet vendoset deportimi i një shtetasi të huaj.

1-Dëbimet Administrative.
2-Dëbimet Gjyqësore.

1.DËBIMI ADMINISTRATIV

Një emigrant mund të dënohet me dëbim administrativ në rast se kapet në çdo shtet, pa dokumenta qëndrimi appo duke thyer afatin 90 ditor. Nëse nuk jeni në mënyrë të ligjshme në një shtet, atëherë mund të dënoheni me “Espuls”.

Dënimi zgjat zakonisht max deri në 5 (pesë) vjet, duke mos ju lejuar që të hyni dhe të jetoni në shtetin përkatës apo ne te gjithe shtetet e zones Schengen.

SI MUND TË HIQET ESPULSI

Në rastet që Espulsi është marrë psh nga SHTETI BELG për arsye dokumentash, ja si mund të veprojmë për ta hequr:

Pasi të kenë kaluar psh 5 vjet, pra me mbarimin e afatit të Espulsit, duhet që të mos keni probleme të tjera me shtetin Belg apo me cdo shtet tjeter te zones Schengen, të bëni një kërkesë për heqjen e emrit tuaj nga lista e personave të padëshirueshëm (“Lista e zezë”) e shtetit Belg.

Por ka mundësi që heqja e “Espulsit” të kërkohet edhe pasi të ketë kaluar vetëm një vit, për arsye familjare apo arsye të tjera.

Duke u drejtuar në zyrën tonë, mund të merremi me procedurat dhe të bëjmë një kërkesë në emrin tuaj për heqjen e Espulsit dhe brenda dy muajsh do të marrim nje përgjigje nga autoritetet perkatese.

Në rast se “Deportimi” është marrë nga një shtet i ZONËS SHENGEN, për arsye dokumentash, ja se si veprohet për ta hequr:

Çdo dokument që mund te disponoj i debuari eshte shume i nevojshëm per ti krijuar lehtesira situates qofte nga shteti Shqiptar po ashtu dhe nga shteti qe ka konfirmuar debimin e tij.
Të gjitha dokumentet duhet të jenë me vulën Apostile dhe te përkthyera në gjuhën e shtetit të Shengenit që ka vendosur debimin. Procedura qe meren persiper nga zyra jone.

Avokati bashkëpunon me shtetet përkatëse për çdo detaj dhe për të arritur qëllimin, për heqjen e espulsit dhe me pas për heqjen e emrit nga lista kombëtare e personave të padëshirueshëm SIS.

Të gjitha veprimet zgjasin deri sa të dalë përgjigjja zyrtarte nga institucionet perkatese.

2.DËBIMI GJYQËSOR

Kur emigranti ka dëbim penal, që në shumicën e rasteve e kanë kryer dënim me burg, pasi emigranti të ketë përfunduar dënimin, ka të drejtë të vendosë kundër tij edhe masën e dëbimit. Kjo ndodh në të gjitha rastet kur dikush vepron kundër ligjeve të shtetit dhe Espulsi që jepet shkon deri në 10 (dhjetë) vjet.

Pasi të kenë kaluar 2/3 e afatit nga momenti që keni marre denimin, mundet edhe sikur të mos jeni prezent në Shqipëri, të kontaktoni me avokatin dhe ai të merret me procedurën e marrjes se informacionit dhe me pas te heqjes së tije.

NËSE NUK PRANOHET KËRKESA PËR HEQJEN E ESPULSIT?

Në rastet që kërkesa refuzohet, si në rastin e parë (dëbim administrativ) edhe në rastin e dytë (dëbim gjyqësor), mund të bëni sërish kërkesë, pas një viti.

PËR MË SHUMË DREJTOHUNI PRANE ZYRES SE AVOKATISË.

L nr 2, Rr Sefer Efendi, Pallati Four Sisters ( Pas Gjykates se Rrethit Gjyqesor Durres), kati i 2-te, Mob +355 692569926, Juliankapllanaj@yahoo.com
Marc Fieremans
Wed, 4 Dec 2013 03:15 EST
Consul at the Embassy of Belgium
Dear, the address of our Embassy is now Blvd. James Bourchier, 103 - 1407 SOFIA. Phone numbers are correct.

Kind regards.

Post a comment on this page

We invite you to share your experiences with the Belgian Embassy — obtaining visas and other services, locating the building, and so on. Your comments may be seen by the public, so please do not include private information.

Your name
Headline
Your message
Max 2000 characters
 

This web site is not operated by the Embassy and your comments and questions will not necessarily be seen by its staff. Please note that this is not a forum for broad debate about the foreign policy of Belgium, and such topics will be deleted.