Other Indonesian posts in Malaysia

» Johor Bahru

» Kota Kinabalu

» Kuala Lumpur

» Kuching

Indonesian embassies in nearby countries

» Brunei

» Burma (Myanmar)

» Cambodia

» Laos

» Philippines

» Singapore

» Thailand

» Timor-Leste

» Vietnam

Indonesian embassies worldwide

Other embassies and consulates in Penang

Indonesian flag Consulate-General of Indonesia in Penang

Address467 Jalan Burma
Penang 10350
Malaysia
Phonelocal: (04) 226.7412
international: +60.4.226.7412
Faxlocal: (04) 227.5887
international: +60.4.227.5887
Emailinfo@kjripenang.or.my
Web sitehttp://www.kjripenang.org.my

» Can I visit Indonesia without a visa?

Comments on this Consulate-General

Showing comments 1–10 of 62, newest first.
1 2 3 ... 5 6 7 > >>
Muhammad Islam Muhammad Akram
Thu, 28 Aug 2014 22:54 EDT
untk visa
Assalamkum ....... Pak uda 5 bulan saya mohon visa sampai sikarang tk dpt jwb , saya mohon kali pertama rm 17 charge, 4 blan tunggu tk dpt jwb , kali ke dua rm 27 dh hmpir satu bln pun tk dpt jwb apa pun berita dri pda kedutaan pinang , bila i pi tnya kedutaan, dia orang kata kita tak bole buat apa pun ini semua dripda jakarta , pak saya pernah pi dua kali indonesia , tpi kali ini i mohon susah sanghat , kenapa i pun tk phm pak ..... saya minta pihak visa office please issue for me visa nk bawah keluarga dn anak anak jalan jalan di indonesia ,keluaga saya orang Melayu...... saya pendudk Tetap di MALAYSIA HAMPIR 20 tahun,( Trima kasih ya pak )...... maaf ganggu HP 0125664718 , Dokomen family dn SAYA ADA DI KEDUTAAN PINANG
Muhammad Islam Muhammad Akram
Thu, 28 Aug 2014 22:38 EDT
untk visa
Assalamkum ....... Pak uda 5 bulan saya mohon visa sampai sikarang tk dpt jwb , saya mohon kali pertama rm 17 charge, 4 blan tunggu tk dpt jwb , kali ke dua rm 27 dh hmpir satu bln pun ykda apa pun berita dri pda kedutaan pinang , bila i pi tnya dia kata ini semua dripda jakarta , kita yk bole buat apa ... saya minta pihak visa office please issu for me visa nk pirgi ke indonesia sama keluarga dn anak ank jalan jalan di indonesia , trima kasih ya pak ...... maaf ganggu
Is Ismel
Wed, 6 Aug 2014 05:02 EDT
PERJALANAN PALSU
Pada 3 Ogos lalu saya diberitahu oleh ejen pekerja yg pulang berhari raya bahawa semua pekerja yg ingin pulang telah dikumpul di Medan dan akan dihantar melalui pesawat charter khas terus ke Pulau Pinang.
Kami yg runsing keselamatannya menghantar wang utk perjalanan beliau tetapi hingga kini tiada berita. Rupanya tiada pesawat sedemikian dan kami nampaknya ditipu. Kami harap Sryati Paspor A6189824 dari Belawan selamat di Indonesia bersama keluarga.
Eni Puasantin
Tue, 5 Aug 2014 06:44 EDT
BINGUNG MAU BUAT APA ???
Salam for all

Saya disini bekerja mau mengadu nasip bukan mau dijadikan seperti binatang di bonbin yang banyak orang bayar mau tonton,saya tiap hari kerja memperkaya ejen tapi kenapa saya disini dperlakukan seperti ini saya sudah 1th disini tak ada buatkan permit belum lagi nanti tunggu permit keluar lama lagi kontrak kerja 2th. mana boleh ini macam ????
tolong dong indonesia ada kemajuan jangan ada lagi perdagangan manusia ini macam ..
sekarang saya mau ngapain bingung ???
passport ada permit tak ada so tak ada guna ???
betul kerja ikut ejen tapi sakit terus ..
pls answer sy harus buatap ???
dulu sebelum kesini ngmong sampai sini permit cepat proses kenapa sampe sekarang diam2 saja permit atau proses tak ada buat ???

thanks
Andri hayani
Fri, 25 Jul 2014 01:19 EDT
O1112526772
Saya tak da pasport saya mau balek ke medan tolonglah
Leila Violet
Wed, 2 Jul 2014 23:02 EDT
Visa
Dear Sir/Madam,
I am a Papua New Guinea passport holder living in Penang, Malaysia. i would like to visit Medan for a 5 day tour. How long will it take to get a visa or am i entitled for visa upon arrival?

Thank you
wiyomi
Tue, 24 Jun 2014 22:39 EDT
mau nanya
Saya jalan" ke penang tp pasport saya hilang,, ya saya punya cuma fotocopy pasport saya, pasport saya baru di buat tgl 6 bulan 6 thun 2014 kmarin,, bagaimana caranya supaya saya bisa plg ke indonesi
safrel
Tue, 24 Jun 2014 10:22 EDT
pineng medan
saya mau pulang medan tpi cemana cara nya... paspot lama sama ejen janji mau buat kan sya parmit tpi trnyata gak ada,trus sya buat paspot pulang SLP tahun kemaren tpi SLP sya ilang di curi org,tolong sya ea supaya saya bisa pulan, ni no hp syg +601123642469 tolong sms kan aja sya biyar bisa sya hubung.
muhammat safril
Tue, 24 Jun 2014 10:09 EDT
dari pineng ingin pulang kemedan
dulu aku punya paspot mau di buatkan parmit sama ejen, bayaran suda hampir lunas tpi sepucuk surat pun gk ada di berikan nya kepada ku,2 tahun ku menunggu parmit itu sampay skrg, ku pinta kembalikan aja paspor dn uwang ku sama ejen, dia bilang nanti2, trus thun kemaren ku buat paspor SLP tpi paspot ku ilang di curi org, jdi cemana cara nya supaya aku bisa pulang kampung,ku minta tolong aku sekarang berada di pineng,ni no hp ku +601123642469 kira2 kenak brpa uwang nya,supaya ku bisa pulang dari pineng ini ke medan. Tolong ya... Kabari aku.
husnynhellois
Mon, 23 Jun 2014 03:15 EDT
bantuan
Pergi ke balai polis terdekat...

Post a comment on this page

We invite you to share your experiences with the Indonesian Consulate-General — obtaining visas and other services, locating the building, and so on. Your comments may be seen by the public, so please do not include private information.

Your name
Headline
Your message
Max 2000 characters
 

This web site is not operated by the Consulate-General and your comments and questions will not necessarily be seen by its staff. Please note that this is not a forum for broad debate about the foreign policy of Indonesia, and such topics will be deleted.